Cykling på Rydhave Slots Efterskole
– hvis du mener det alvorligt

Det er ikke kun for sjov, når Rydhave Slots Efterskole fra skoleåret 2017/18 tilbyder cykelsport som en af disciplinerne på Sportslinien. Naturligvis skal du have mange dejligt afslappede og glade timer som bærende element i dit skoleforløb. Og der skal selvfølgelig være plads til, at du får masser af uforglemmelige oplevelser og knytter livslange venskaber.

Men på cykellinien går vi samtidig målrettet efter at give dig de bedste betingelser, du kan ønske dig som ung idrætsudøver. Vi vil hjælpe dig til at komme først over stregen og udvikle dit talent optimalt. Som cykelrytter – og som menneske. Det kan vi kun gøre ved at give dig førsteklasses rammer. På et niveau du ikke finder andre steder:

Rydhave Cycling Project

Cykelliniens leder
Ricky Enø Jørgensen er en af de stærkeste og mest ambitiøse lederskikkelser i dansk cykelsport overhovedet. Som aktiv blev han dansk U23 mester på landevej ved blandt andet at besejre den senere danske seniormester og vinder af Post Danmark Rundt, Christopher Juul-Jensen p.t. Orica BikeExchange.

En kompliceret knæskade tvang Ricky Enø Jørgensen til at opgive en usædvanligt lovende karriere og siden har han været sportsdirektør for de danske top-teams Team coloQuick, Team Trefor og Team Virtu Pro – Véloconcept

Ricky Enø

Cykelliniens samarbejdspartnere:
Fra og med 2017 er Ricky Enø Jørgensen tilknyttet det stærke danske kontinentalhold, Riwal Platform Cycling Team, der har Chris Anker Sørensen som kaptajn. Den inspiration og erfaring, det holds ryttere kan bibringe, kommer naturligvis til at have en stor effekt på træningsforløbet på cykellinien på Rydhave Slots Efterskole. Læs pressenyheden her.

Desuden vil vi via Ricky Enø Jørgensens omfattende netværk udelukkende samarbejde med de bedste fagfolk på de specifikke områder, du modtager undervisning i.
De fleste vil naturligvis medbringe egen cykel og andet grej, men igennem ODEX vil det desuden være muligt at låne professionelt udstyr som eksempelvis top-professionelle ARGON 18 cykler.

Cykelliniens dagligdag:
Når du ikke er travlt beskæftiget med at følge den obligatoriske undervisning på din årgang, sørger Rydhave Slots Efterskoles cykellinie for, at du kommer hele vejen rundt om, hvad det vil sige at leve som professionel cykelrytter.Vi begrænser antallet af elever på cykellinien, så alle får en klar fornemmelse af, hvad det vil sige at arbejde sammen og fungere som et stærkt team.

Træningen bliver tilpasset individuelt og den kommer til at bestå af fem til syv ugentlige pas. Du vil opleve morgentræning et par gange om ugen, cykel-relevant styrketræning og via www.trainingpeaks.com vil du hele tiden kunne følge med i, hvor stærkt din udvikling går. Desuden kommer du igennem grundige forløb omkring fysiologi, kost og ernæring, teambuilding, mentaltræning, cykelteori og værkstedlære, hvor du lærer at vedligeholde og optimere dit udstyr.

Rydhave Cycling Project Tour

Cykelliniens tilbud:
Rydhave Slots Efterskoles cykellinie henvender sig til alle, der ønsker at yde en indsats for at blive en bedre cykelrytter. Vi går ikke så højt op i, hvordan dit niveau er, når du starter. Fokus er på den udvikling, vi ønsker, du skal gennemgå undervejs. Det er heller ikke afgørende, om du kører MTB eller om du er decideret landevejsrytter – og så er det selvfølgelig helt underordnet, om du er en pige eller en dreng.

Vi tilbyder et enestående efterskoleophold i perfekte rammer midt i noget af den smukkeste natur i Danmark. Vi sørger for kørsel til og fra dine løb i weekenderne og arrangerer selv en lang række løb for dig. I foråret 2018 tager vi desuden på en udlandstur af 11 dages varighed.

Besøg Rydhave Slots Efterskoles cykellinie

Tag de første skridt ved at besøge os. Ring til Ricky Enø Jørgensen på 27623702 eller send en mail på re@rydhave.dk. Så laver vi en aftale om et tidspunkt, hvor I kan få en rundvisning og en snak om mulighederne på skolen.

Ønsker I at få mere at vide om Rydhave Slots Efterskoles cykellinie, så kontakt os her

Vi glæder os til at se dig, når vi i starten af 2017 afvikler følgende arrangementer:

Optagelsesweekend d. 28. – 29. januar 2017
Træningslejr på Rydhave Slots Efterskole d. 24. – 26. februar 2017


Mød verden på Rydhave Slots Efterskole
Dine valg, dine drømme, dine interesser. Rydhave Slots Efterskole er stedet, hvor du kan få oplevelser og finde din retning – og møde den verden, du skal sætte aftryk på. Vi er en efterskole med globalt udsyn. Med godt fælleskab og fokus på social ansvarlighed. Og med masser af muligheder for at dyrke dine interesser.

Eventyret på slottet – og aktiveterne omkring det

Rydhave Slot har 700 års historie bag sig. Og mange gode historier i skyggen af slotstårnet og bag de hvide mure. Rundt om slottet og parken ligger skolens mange faciliteter, fra skolelokaler og værksteder over sportshal og sportsbaner til motocrossbane, ridestier, outdoor faciliteter og gode landeveje at cykle på.

Find vej til Rydhave Slot

Rydhave Slots Efterskole ligger lige ud til hovedvejen mellem Holstebro og Vinderup, ved Danmarks vestligste bøgeskov, og blot et par kilometer fra Limfjorden. Er I med offentlig transport, så stopper bus 72 mellem Holstebro og Vinderup ved skolen. Se tider på Rejseplanen.dk.